19.05.2020

Гр.04/17.

Тема :бадмінтон


Концепція цигун, визначення поняття для початківців

Слово «цигун» складається з двох елементів. Ци - це ієрогліф, що позначає подих, повітря. В узагальнено-філософському сенсі можна сказати, що ці - це життєва енергія. Під частинкою гун мається на увазі робота. Таким чином, Ци Гун - робота, спрямована на досягнення енергії і управління нею.
Система цигун досить різноспрямована. Вона включає в себе динамічні вправи, пересічні з бойовим мистецтвом тайдзіцюань, статичні позиції і медитативну практику. Також є напрямок, що включає в себе виключно цілющі масажі і розроблені спеціально вузькоспрямовані методики, наприклад, по боротьбі з грижею або шлунковими розладами.

Позитивні результати від практики цигун

Цигун відноситься до методів альтернативної медицини. Багато доктора відзначають наступне позитивний вплив людини:

Після першого професійного заняття багато людей відзначають деяке поліпшення самопочуття.

Китайська гімнастика цигун для початківців

Хороший майстер школи Москви вирішить всі проблеми і позбавить від невизначеності. Але якщо можливості не дозволяють, доведеться навчатися самостійно. В інтернеті можна знайти досить безкоштовних книг, а також відеоуроки. Самостійний вибір методики і вправ повинен грунтуватися на стані здоров'я. При цьому внутрішнє чуття має підтверджувати вибір.
Новачкам буде незвично занурюватися в практику на довгий час. Щоденного сеансу по 10-15 хвилин буде цілком достатньо. За один раз можна освоювати кілька вправ. Починати потрібно з найбільш простих. Одну з головних ролей у всій методиці відіграє правильне дихання. Для досягнення швидких і очевидних успіхів практиковані бажано навчитися дихати животом не тільки при виконанні гімнастики, а й у повсякденному житті. Аналогічно слід розвивати навик концентрації. Якщо прикласти старання, в кращу сторону зміниться не тільки здоров'я, а й характер людини.
Заняття гімнастикою Цигун вимагають регулярності. Бажано займатися щодня, але якщо це не вдається, потрібно хоча б постаратися виділити одні і ті ж дні тижня для занять, тобто - вибудувати свою регулярну систему вправ. Не варто одночасно займатися гімнастикою Цигун і будь-якими ще комплексами вправ, так як це може завдати шкоди організму.
Насамперед , Цигун - це дихальна гімнастика, Тому варто пам'ятати про техніку дихання, оскільки це дає рівноцінну навантаження на серце і насичує кров киснем. Вдихати треба не дуже глибоко, так як це може призвести до непритомного стану. Вправи бажано робити на чистому повітрі або хоча б в добре провітрюваних і освітлених приміщеннях. При виконанні вправ м'язи потрібно навантажувати послідовно, роблячи руху від ніг до голови або навпаки.
При хронічних і важких захворюваннях слабшає і фізичний стан, і психічне. Тому варто пройти курс вправ для загального зміцнення організму. Нижче наведено комплекс вправ для початкового етапу.

Після виконання цих вправ відпочиньте 10 хвилин. Як і під час вправ в цей час не варто виконувати будь-які справи, спілкуватися. Цикл вправ бажано повторити 2-3 рази (зазвичай це займає години півтора) . І потрібно пам'ятати:  вправи Цигун - це гармонія душі і тіла, тому до цих занять потрібно готуватися морально. Неважливо, будуть це вечірні тренування в спеціалізованій школі або самостійно вивчення основ гімнастики за допомогою посібників, результат не змусить себе довго чекати.
Бажаєте знайти струнку ідеальну фігуру, але лікарі категорично забороняють сідати на дієту? Чи не маєте можливості займатися в тренажерному залі? Перемогти цю проблему допоможуть вправи цигун для схуднення. Древнє китайське мистецтво саморегуляції відкриє шлях до внутрішньої гармонії і загального оздоровлення. Завдяки цій техніці, ви зможете скинути кілька кілограмів, приділяючи свого здоров'я не більше 45 хвилин в день. Багато жінок вже випробували це на собі і досягли вражаючих результатів! Якщо вас цікавить перспектива нешкідливого схуднення, читайте далі!

Що таке Цигун

Мистецтво саморегуляції зародилося в стародавньому Китаї, в першому тисячолітті нашої ери. Цигун вважається частиною альтернативної медицини, однак від цього його ефективність анітрохи не страждає. Термін «Цигун» розшифровується, як «робота з енергією Ци». Китайські мудреці стверджують, що, навчившись з нею поводитися, людина може позбутися від безлічі захворювань і внутрішніх порушень. Широкі кола сучасних обивателів звернули увагу на це древнє мистецтво в силу його ефективності для схуднення. Користь вправ техніки цигун виражається в наступному:
  • поліпшення кровообігу;
  • виправлення постави;
  • прискорення обмінних процесів;
  • підтримання організму в тонусі;
  • повноцінне насичення організму киснем;
  • очищення організму від токсичних речовин;
  • зміцнення роботи імунної системи.
Вражаючий список достоїнств китайського мистецтва цигун зацікавив мільйони наших співвітчизниць, які мріють про схуднення. Як би там не було, братися за цю справу не варто до тих пір, поки не будуть з'ясовані всі питання, пов'язані з можливими протипоказаннями. У звичайних умовах вправи цигун не шкодять здоров'ю людини, але іноді, в силу наявності різних захворювань, практика цієї техніки суворо заборонено. Від привабливої \u200b\u200bкитайського мистецтва варто відмовитися людям, які мають такі проблеми, як:
  • серйозні порушення опорно-рухового апарату;
  • хвороби крові;
  • порушення роботи серця;
  • інфекційні захворювання;
  • психічні розлади.

Як робити китайську дихальну гімнастику для схуднення

Якщо ваша головна мета - схуднення, повна техніка цигун не буде потрібно. Все, що вам потрібно - це кілька спеціальних дихальних і рухових вправ. Нічого складного в них немає, проте для забезпечення відчутного ефекту доведеться дотримуватися особливий графік. Китайський комплекс вправ допоможе нормалізувати перебіг важливих процесів в організмі, і це найкращим чином позначиться на вашій фігурі.

Дихання для схуднення

Сенс китайських дихальних вправ цигун полягає в наступному: людина займає особливе становище і починає глибоко, але розмірено дихати, дотримуючись спеціальні інструкції. Загальна тривалість одного тренування становить 20-25 хвилин. Отже, якщо вас це цікавить, запишіть для себе базові дихальні вправи цзяньфей для схуднення:
  1. Хвиля. Просте і, разом з тим, надзвичайно ефективне дихальне цигун вправу для схуднення. Ляжте на спину, ступні поставте рівно, зігніть ноги в колінах під кутом 90 °. Праву долоню потрібно покласти на груди, ліву - на живіт. На вдиху розправте груди і втягніть живіт. На видиху - навпаки. В ході виконання вправи коливання грудей і живота будуть нагадувати хвилю. При цьому важливо стежити за тим, щоб частота дихання була нормальною. На кожному тренуванні виконуйте по 40-45 повних подихів. Загальна тривалість цього дихального вправи складе 2-3 хвилини.
  2. Жаба. Для виконання даної вправи вам буде потрібно стілець заввишки 35-40 см. Сядьте на нього так, щоб між стегном і гомілкою утворився кут 90 °. Коліна розведіть до ширини плечей. Одну кисть стисніть в кулак, другий долонею обхопіть його. Поставте лікті на коліна, лоб упріть в руки. Розслабте тіло і приділіть 2-3 хвилини тому, щоб повністю заспокоїтися. Підготовка до головного етапу вправи «Жаба» закінчена. Зробіть глибокий вдих носом, повільно проводячи повітря до області живота, а за тим плавно видихніть через рот. Після кожного видиху і вдиху завмирайте на пару секунд. Загальна тривалість виконання цього дихального вправи становить 8-10 хвилин.
  3. Лотос. Сядьте на підлогу, підібгавши під себе ноги. Руки покладіть перед собою, долонями вгору. Постарайтеся впорядкувати свої думки і починайте виконання вправи. Протягом перших трьох хвилин дихайте глибоко, але рівно, стежачи за тим, щоб груди не сильно піднімалася. Наступні три хвилини - на кожному видиху повністю розслабте тіло. Дихання повинне бути рівним і беззвучним. Останні три хвилини вправи - перестаньте контролювати дихання, проте подумки звертайте увагу на ритм. Найголовніше на третьому етапі цієї вправи - по-справжньому розслабитися і просто дихати на повні груди.

вправи

Щоб дихальні вправи для схуднення забезпечили бажаний результат, почніть займатися руховою гімнастикою. Китайська техніка цигун примітна тим, що не має на увазі серйозних навантажень, тому її можна рекомендувати навіть людям з серйозними захворюваннями. Нижче ви знайдете опису кількох простих вправ цигун, які допоможуть швидко схуднути:


Дізнайтеся, які найбільш ефективні.

Відеоуроки гімнастики Цигун

Переглянувши наведені нижче ролики, ви побачите наочні приклади виконання китайських вправ цигун для схуднення. На цих відеозаписах містяться докладні пояснення правил дихання і особливості гімнастичних рухів. Прислухайтеся до цих рекомендацій, щоб навчитися контролювати своє дихання і зможете скинути за рахунок цього кілька зайвих кілограмів.

Для початківців

15 хвилинний комплекс

Для схуднення живота


   Регулярні заняття зміцнюють і дух, і тіло, допомагаючи справитися з різними недугами. Спробуйте самі!
♦ Гімнастика цигун для початківців: комплексне рішення різних проблем
Цигун для схуднення? Так! Цигун для здоров'я спини? Так! Но не тільки...
   Цигун вирішує найрізноманітніші завдання. Причому навіть в рамках самого простого комплексу вправ для початківців.
Цигун - це цілісна система, що зміцнює весь організм. При цьому він вирішує і локальні проблеми: нормалізує роботу того чи іншого органу, допомагає позбутися від болю в спині, скинути зайві кілограми.
В основі гімнастики цигун лежить ідея про рух енергії ци по каналах або меридіанах, що пронизує все тіло людини. Впливаючи на них зовні, ми покращуємо протягом ци і впливаємо на роботу всього організму. Звичайно, якщо займатися цигун регулярно.
Комплекс вправ, який я вам порекомендую нижче, бажано виконувати щодня. Вранці, вдень або ввечері - як вам зручно. Якщо робити його щодня не виходить, можна займатися два або три рази на тиждень. Та хоча б і один раз, скажімо по вівторках.
   Головне, вибудувати вашу власну систему і вже не порушувати її - Не дозволяй свій вівторок ні в якому разі.

♦ Гімнастика цигун: основні правила

Головний принцип цигуна: роблячи вправи, послідовно навантажуйте м'язи, рухаючись від ніг до голови або назад.
Ще одне правило: опрацьовувати всі частини тіла з однаковою інтенсивністю. Це потрібно для того, щоб збалансувати енергію у верхній і нижній частині тулуба.
Особливу увагу приділіть тазостегнового суглобу, який можна назвати самої застійної зоною нашого тіла. Через затискачів в ньому кров недостатньо добре циркулює між верхньою і нижньою частиною тулуба. І через це виникають різні судинні проблеми і захворювання, від оніміння рук і ніг до гіпертонії. Також важливо ретельно опрацьовувати хребет, адже при сидячому способі життя, який ведуть більшість з нас, на нього припадає серйозне навантаження.

♦ Гімнастика цигун: дихайте правильно

Цигун - гімнастика в першу чергу дихальна, тому при виконанні навіть самого простого комплексу вправ потрібно стежити за технікою дихання. Правильне дихання потрібно для рівномірного навантаження на серце і повноцінного збагачення крові киснем. Виконуючи вправи цигун, дихайте глибоко і рівно, розподіляйте вдих і видих, як зазначено в описі.
А почати можна з простих вправ гімнастики цигун, які покаже інструктор Влад Маркін.


Гімнастика цигун: вправи для початківців

♦ Дракон гойдає колиску

Вихідне положення.  Для виконання двох наступних вправ
1. На вдиху підніміться на шкарпетки, на видиху перекатитесь на п'яти.
Намагайтеся робити це рух, не згинаючи коліна. Поступово збільшуйте амплітуду, з кожним разом піднімаючись вище на шкарпетки.
   Виконайте 10 повторів.

2. На вдиху підніміться на шкарпетки


   і завалів на бічні частини стоп вліво,

На видиху перекатитесь на п'яти


   і завалив вправо. Повторіть коло в іншу сторону.

Виконайте в кожну сторону по 5 кіл. Роблячи цю вправу, не згинайте коліна, рухайтеся всім тілом, це вправа покращує баланс.


♦ дракон танцює

Вихідне положення.  Для виконання двох наступних вправ встаньте прямо, ноги разом, дивіться прямо перед собою.
1. На вдиху присядьте і покладіть долоні на коліна.

На видиху розігніть коліна, продавлюючи їх назад.
   Повторюйте вправу, з кожним разом намагаючись сісти глибше. Зробіть 10 повторів.

2. На вдиху присядьте, покладіть долоні на коліна і зробіть колінами півколо вправо.

На видиху продовжите круговий рух колінами в ту ж сторону.

Повторіть в іншу сторону.

Виконайте в кожну сторону по 5 кіл, з кожним разом збільшуйте амплітуду, присідаючи глибше.


♦ Журавель виходить з води

Вихідне положення.Встаньте прямо, ноги на ширині плечей, дивіться прямо перед собою.
1. На вдиху підніміть ногу і підтягніть її руками до корпусу.
На видиху опустіть. Повторіть з іншої ноги. Зробіть по 5 повторів на кожну ногу (всього 10).

2. На вдиху підніміть ногу і відведіть її в сторону. На видиху знову виведіть коліно вперед і опустіть ногу.

Опорну ногу можна трохи зігнути для балансу. Повторіть з іншої ноги. Зробіть по 5 повторів на кожну ногу (всього 10).

♦ змія танцює

Вихідне положення.  Встаньте прямо, ноги на ширині плечей, дивіться прямо перед собою.
Складіть долоні за головою, як показано на фото. Лікті максимально відведіть назад.

Виконайте повільне круговий рух стегнами вправо:

Півкола на вдиху, півкола на видиху.

Повторіть в іншу сторону. Виконайте по 5 кіл вправо і вліво.

♦ Дракон розправляє крила

Вихідне положення.  Встаньте прямо, ноги на ширині плечей, дивіться прямо перед собою.
На вдиху максимально округлите спину і виведіть лікті вперед,
На видиху прогніться, відводячи плечі і лікті назад. Виконайте 10 повторів.

♦ Дракон махає крилами

Вихідне положення.  Встаньте прямо, ноги на ширині плечей, дивіться прямо перед собою.
На вдиху максимально виведіть плечі вперед
І, не знімаючи напруги, переведіть їх вгору.

На видиху відведіть плечі назад і потім опустіть вниз.

Виконайте вправу в зворотну сторону. Зробіть 10 повторів, поперемінно обертаючи плечима вперед і назад.


♦ Гусь витягує шию

Вихідне положення.  Встаньте прямо, ноги на ширині плечей, дивіться прямо перед собою.
1. На вдиху витягніть шию вперед.

На видиху поверніть голову в початкове положення. Зробіть 10 повторень.

2. На вдиху нахиліть голову вбік вправо, на видиху поверніться у вихідне положення.

Повторіть рух в інший бік. Зробіть всього 10 повторів.

3. На вдиху нахиліть голову вправо і витягніть підборіддя вперед і вгору. На видиху поверніть голову в початкове положення.

Повторіть вправу в іншу сторону. Зробіть всього 10 повторів.

4. Підніміть плечі і закиньте голову назад.

Руки для зручності можна покласти на талію.

Повертайте голову поперемінно вправо і вліво 10 разів.

  Цигун для початківців: 5 порад інструктора
Цигун в дослівному перекладі означає «робота з ци», тобто з нашої життєвою енергією. Влад Маркін впевнений: той, хто регулярно практикує цигун, швидко стає більш здоровим і спокійним.
Оздоровчий ефект цигуна пояснює стародавня східна теорія чжан-фу. Відповідно до неї, кожному органу людини відповідає певна точка на тілі. Впливаючи на неї, можна впливати на стан здоров'я органу.
   Також в тілі існують меридіани - шляхи, по яких постійно циркулює енергія ци. Якщо десь енергія застоюється, то починають страждати органи, що відносяться до цього меридіану.
«Мета практики - вільне протягом ци в тілі, -говорить Маркін.   - Цигун гармонізує всі системи організму, але ефект від занять у кожного свій. Хтось стає сильнішою, хтось позбавляється від болю і нездужань, а кому-то цигун допомагає стати впевненіше в собі ».
До речі, всім, хто буде практикувати цигун, Влад радить перед заняттям знімати з себе прикраси. «Адже на руках, шиї та вухах знаходиться безліч точок, за якими проходить енергія. Металеві предмети можуть змінити траєкторію її руху », - пояснює він.
Часто люди, освоюючи цигун для початківців, багато часу присвячують відпрацювання техніки рухів. Однак, відчуття під час практики і правильний психологічний настрій не менш важливі.
   Він нагадує своїм учням, що кожна дія потрібно виконувати через розуміння його суті.
Звичайно, коли людина тільки починає освоювати цигун для початківців, цілком прийнятно, якщо він концентрується лише на техніці виконання вправ. Треба ж йому навчитися, як правильно рухатися і дихати під час практики.

♦ Цигун - це усвідомлена практика

Але цигун - це не просто гімнастика, це ще і робота зі своїм внутрішнім світом. Домогтися результатів можна тільки при усвідомленому підході до практики.
   За допомогою правильних психологічних установок можна підсилити ефект від занять цигун для початківців.


♦ Не прагніть вивчити відразу багато рухів

Багато людей помилково вважають, що чим більше вправ вони вивчать, тим швидше досягнуть висот в цигуне. Але намагаючись запам'ятати якомога більше зв'язок, вони втрачають важливі нюанси.
   Чи не в кількості вправ справу, а в глибині відчуттів, в переживанні свого «я» під час практики.
Кожен рух ми повинні наповнювати собою, бути присутнім «тут і зараз». Саме так можна відчути рух енергії ци по тілу.
   Коли ви відчуєте ци в собі, багато руху почнуть виходити самі собою, а послідовність вправ запам'ятається без особливих зусиль.
Тому не прагніть завчити відразу багато, а краще сконцентруйтеся на свої відчуття під час практики. Цигун для початківців принесе користь, навіть якщо вам вдасться осмислити і відчути всього два-три рухи з зв'язки.
   Вчіться прислухатися до себе, до свого серця.


♦ Цигун - запорука успіху в сталості!

«Нічого страшного, якщо пропущу тиждень, потім надолужу», - так міркують багато новачків. Але я застерігаю всіх від таких думок, адже цигун не дає ефекту, якщо їм займатися, коли захочеться. При освоєнні будь-якої практики дуже важливі внутрішня організація і дисципліна, і гімнастика цигун - не виняток. Не потрібно себе жаліти і піддаватися ліні. Якщо ви вирішили займатися кожен день, то обов'язково займайтеся кожен день. Якщо обіцяли собі практикувати цигун для початківців два рази в тиждень, то стримаєте цю обіцянку.
Спочатку дисциплінувати себе буде дуже важко. Не здавайтесь! Долайте себе і приступайте до занять в призначену годину. Я не раз спостерігав, як у дуже зайнятих людей при регулярній практиці з'являється більше вільного часу. Так відбувається тому, що внутрішня дисципліна починає працювати і в повсякденному житті, роблячи її більш упорядкованим.


♦ Як займатися цигун по онлайн-відеоуроку?

Займаючись фітнесом пару раз в тиждень з інструктором, можна досягти непоганих результатів. Гімнастика цигун - НЕ фітнес. Цигун ефективний, тільки якщо ви самостійно працюєте над своїм тілом і внутрішнім світом.
   Звичайно, інструктор необхідний, але обов'язково повторіть разученную на занятті зв'язку або вправу на самоті. На черговому занятті можна закріпити пройдене і виправити помилки.
Ця рада підходить і тим, хто займається цигун для початківців онлайн. Я рекомендую вивчити рух, яке показує інструктор, поставити відео на паузу, повторити рух самостійно, а після переглянути той же місце ролика ще раз для роботи над помилками.

♦ Не давайте собі поблажки через вік

Багато людей бояться почати практикувати цигун для початківців через свій вік: «Мені вже пізно. Щоб чогось досягти, потрібно було починати в молодості ».
   Уникайте таких думок. Можливо, деякі фітнес-дисципліни вам і не показані, але тільки не цигун. Ці вправи здатні оздоровити організм і навіть продовжити життя.
Також деякі люди у віці відмовляються від занять цигун, тому що вважають, що їм вже пізно працювати зі своєю свідомістю і душею. Але я б порадив і від цих думок відмовитися.
   Адже ніколи не пізно почати шукати свій шлях, і, як говорив Карлос Кастанеда, немає кінця таємниці, ім'я якої людина, так само як і таємниці, ім'я якої світ.
Гімнастика цигун для схуднення - одна з найдавніших китайських методик психофізичних вправ, що сприяють оздоровленню і правильній роботі організму. Якщо організм буде правильно працювати, то зайву вагу йому не загрожує.
З точки зору медицини Піднебесної, людина розглядається як складна система, здатна саморегулюватися і перебувати в рівновазі з навколишнім середовищем. Теорія цигун виділяє 12 основних систем і 8 підсистем в роботі людського організму. Щоб системи працювали без збоїв, практика цигун повинна правильно на них впливати.

Все про гімнастику цигун для схуднення

Цигун - це стародавня китайська система, націлена на оздоровлення тіла і розуму. Регулярні заняття цигун покращують якість життя, а спеціальна дієта і дихальні вправи - фігуру. Гімнастика цигун для схуднення має на увазі обов'язкове виконання цих двох умов - дієти і дихання. Зупинимося на першому і другому докладніше.
Правильне харчування по цигун - це гармонія п'яти смаків: солодкого, гіркого, солоного, кислого і гострого. Практикуючі цигун рекомендують також відмовитися від м'яса на користь сої і харчуватися, розумно, не переїду. Вечеряти потрібно не пізніше, ніж за 4 години до сну.
Як стверджують ті, хто займається цигун, більше ніяких обмежень дотримуватися не потрібно. Згодом апетит знизиться сам - якщо ви, звичайно, будете регулярно займатися цією гімнастикою. Заманливо?
Однак вкрай важливо займатися гімнастикою регулярно. Інакше ефекту від цигун не буде: якщо ви пообіцяли собі займатися кожен день, то потрібно займатися щодня; якщо ви вирішили для себе, що заняття потрібно робити 3 рази на тиждень, значить, так і робіть. І хоча спочатку дисциплінувати себе буде дуже складно, потрібно просто не здаватися - і вже через місяць виявиться, що займатися цигун не тільки легко, але і приємно. А «включилася» внутрішня дисципліна почне працювати і в звичайному житті, яка перетворюється в більш усвідомлену і впорядковану.
Вправ в цигун - безліч, проте не потрібно гнатися за всіма відразу. Займаючись будинку, важливо добре відпрацьовувати кожен рух, а вже потім братися за нове. Адже цигун - це не фітнес, і працювати ця система почне, коли ви докладете власні зусилля до осягнення секретів гімнастики.
Одна з базових технік цигун - іцзіньцзін. Вправи з цього комплексу покращують кровообіг, зміцнюють м'язи, сприяють підвищенню еластичності тканин. В результаті тіло стає сильним, здоровим, струнким.
Приступаючи до занять, важливо розуміти, що цигун - це не просто дихальна гімнастика, а робота з енергією. Її вільне протягом робить організм здоровим - так свідчить основний принцип китайської дисципліни.
Така дихальна гімнастика (цигун) для схуднення виконується вранці або ввечері. Її можна робити щодня, а можна і через день.

Чим корисний цигун для схуднення

Збагачує кров киснем. Що призводить до ясного розуму і зменшення апетиту;
Розчиняє стрес і напруження. Часто ми переїдати через нерви. Також всі блоки і затиски тягнуть з нас енергію. Уявіть тільки, що ви йдете без сумок, а насправді у вас напружене все тіло, весь м'язовий каркас затиснутий. Позбавляє від ірраціональної витрати енергії;
Допомагає підвищити рівень стресу стійкості. Надалі, ви зможете усвідомлювати, і відслідковувати напругу і нейтралізовувати його на «вході»;
Прискорює метаболізм. Майже кожна дихальна техніка схожа на масаж внутрішніх органів. Цигун для схуднення сильно впливає на кровопостачання, роботу і швидкість метаболічних процесів;
Виліковує різні хвороби, які можуть бути причинами ожиріння.
Крім вищевказаних ефектів, цигун для схуднення можна вибудувати так, щоб позбутися від багатьох захворювань. В основі цього вчення лежить віра в життєву енергію ЦІ. Існує поширена теорія, що людина сама джерело своєї сили і енергії. Уміння її розподіляти і усувати дефіцит і є ключем до одужання.

переваги методу

Переваги ефективної китайської гімнастики Цигун для схуднення полягають в наступному:
  • результативне позбавлення від надлишків жиру;
  • поліпшення здоров'я і самопочуття;
  • створення привабливою і стрункої фігури;
  • підвищення життєвого тонусу;
  • набуття впевненості в собі.
І все це без важких вправ, великих грошових витрат, виснажливих дієт і всього за півгодини в день! Цигун - це прості секрети красивого тіла

Режим харчування і спосіб життя під час занять цигун

Не слід приступати до занять відразу після їжі або на голодний шлунок.
Не бажано палити, вживати морозиво, холодні фрукти і воду перед заняттями і після них. Будь-яка охолоджена рідина або їжа забирає у шлунку енергію і, відповідно, зводять до нуля ефект від вправ.
  Найкраще вправи виконувати вранці, після сну або ввечері, перед сном. Не варто проводити заняття, якщо Ви дуже втомилися, сильно понервувати або НЕ доспати. Тільки спокійний стан духу дозволить отримати максимальний ефект від виконання вправ.
Тепер підіб'ємо підсумок вищесказаного. Для занять гімнастикою цигун потрібна вільна одяг, трохи вільного простору в добре провітреному приміщенні або на відкритому повітрі при гарній погоді і трохи вільного часу. Це все, що необхідно для того, щоб почати освоювати комплекс гімнастики цигун.
Комплекси гімнастики цигун підрозділяються на статичні вправи, вправи на рівновагу і координацію та динамічні вправи.

Вправи цигун для нормалізації ваги - відео

Вправа «Жаба»

Знижує відчуття голоду. Потрібно сісти на стілець. Ноги при цьому повинні бути розставлені на ширину плечей під кутом 90 градусів по відношенню до тулуба. Жінкам потрібно зціпити ліву руку в кулак і стиснути її правої. Для чоловіків - навпаки.
Потім слід нахилитися так, щоб лікті упиралися в коліна. Голову покласти на стислі руки і постаратися максимально розслабити м'язи очеревини. Дихати глибоко і повільно, живіт при цьому повинен надуватися, округлятися, немов кулька, наповнюючись повітрям.

Вправа «Хвиля»

Допомагає боротися з підвищеним апетитом. Потрібно лягти навзнак, ноги зігнути в колінах під кутом 90 градусів, при цьому міцно впершись стопами в підлогу. Одна рука повинна розташовуватися на грудях, друга - на животі. Вдихаючи, слід надувати груди і втягувати живіт. Це спочатку досить складно і вимагає практики. Вправа треба повторювати не менше 20 разів.

Вправа «Лотос»

Прискорює обмін речовин в організмі. Потрібно сісти в позу лотоса, заплющити очі, зосередитися на диханні, зануритися в нього. Не менш 5 хвилин слід глибоко вдихати і видихати, поки не з'явиться відчуття дрімоти, занурення в сон. Поступово тривалість вправи збільшують до 15 хвилин.
На думку китайських медиків, дихальна гімнастика цигун для схуднення дозволяє контролювати вагу, не відчуваючи постійного почуття голоду і втоми від важких вправ.

Протипоказання до заняття цигун

постійні

  • загальна тяжкість стану, коли ніякі дії практично неможливі, оскільки ведуть тільки до погіршення;
  • психічні розлади;
  • прикордонні стани психіки;
  • органічні ураження серця - некомпенсовані вади; пароксизмальнатахікардія; миготлива аритмія; аневризма аорти, дистрофія міокарда;
  • захворювання крові;
  • інфекційні ураження опорно-рухового апарату;
  • важкі черепно-мозкові травми, ушкодження хребта з незадовільною компенсацією;
  • нейроінфекції;
  • сильні порушення схеми тіла.
Слід зазначити, що навіть у тих випадках, які тут перераховані, практика цигун може принести позитивний ефект, але виключно під керівництвом і за згодою Майстра. Зарахування на курс в цих випадках можливе тільки за підсумками попереднього індивідуальної співбесіди.

тимчасові

  • систематичний прийом великої кількості лікарських препаратів;
  • загострення хронічних захворювань;
  • післяопераційний період;
  • сильна фізична втома;
  • перегрів і переохолодження;
  • температура тіла вище 37 і нижче 36,2 градуса;
  • важка фізична робота;
  • професійні або досить великі за обсягом заняття спортом;
  • повний шлунок;
  • перебування в парній або сауні допустимо не раніше ніж через шість-вісім годин після занять, або за чотири години до них.

Статистика ефективності цигун-терапії

Так як цигун-терапія для схуднення у нас (в Росії) тільки починає розвиватися, наведемо дані такого лікування зі статті китайського лікаря.
Цигун - це стародавня китайська оздоровча гімнастика, вік якої налічує кілька тисячоліть.
Цигун дуже важко підходить під поняття « гімнастика». Це ціле мистецтво, філософська система, яка включає в себе фізичні вправи, спеціальні дихальні практики, роботу зі свідомістю і власну філософську концепцію.
Цигун найтіснішим чином пов'язаний з китайськими бойовими мистецтвами, його елементи є їх невід'ємною частиною.
В основі цієї гімнастики лежить постулат про енергію ци, Яка циркулює по нашому тілу, є основою нашого життя і правильного функціонування людського організму. Енергія рухається по нашому тілу вздовж спеціальних каналів або меридіанів.

Тисячолітній досвід оздоровлення

Існує кілька видів:
  1. бойовий цигун  служить для розвитку фізичних можливостей людини
  2. Медичний цигун  використовують для лікування різних захворювань.
Цю гімнастика підходить для людей будь-якого віку і будь-якого ступеня підготовки, не має ніяких протипоказань або побічних ефектів.
Займаючись гімнастикою цигун, ви зможете не тільки зміцнити своє здоров'я, але і краще пізнати себе, своє тіло і внутрішній світ.
Цигун - це шлях особистісного зростання людини і самовдосконалення.
Якщо говорити про лікувальний ефект цієї гімнастики - то він справді разючий. Цигун сприймає наше тіло, як цілісний комплекс, а не як набір органів. Використовуючи цю практику ви зможете:
  1. Позбутися від зайвої ваги
  2. Забути про серцево-судинних хворобах
  3. вилікувати спину
  4. вилікувати суглоби
  5. Нормалізувати обмін речовин.

Вправи цигун для початківців

Ось кілька прикладів простих вправ гімнастики цигун. Виконуючи їх, приділяйте велику увагу диханню, А також намагайтеся абсолютно зосередитися на їх виконанні.
Постарайтеся максимально очистити розум від сторонніх думок і відчути рух енергії по своєму тілу. Цигун налічує сотні, а можливо і тисячі різних вправ.

Ноги на ширині плечей. Тіло потрібно максимально розслабити. Піднімають на носках, а потім різко опускаємося на землю.
При цьому уявляємо собі як «погана» ци йде в землю. Дихання вільне. Вправа служить для зняття втоми, розслаблення, видалення негативної енергії.

Руки внизу, кисті та передпліччя утворюють прямий кут, а пальці спрямовані друг на друга.
Піднімайте руки вперед і при цьому глибоко і плавно вдихніть. Підніміть руки над головою і затримайте дихання, потім подивіться на свої руки, плавно опустіть їх через сторони, видихніть.
Відчуйте потік енергії, який рухається зверху вниз уздовж вашого тіла. Повторіть вправу 10-12 разів. Робіть його вранці, після пробудження.

Це ще одне просте вправу, яке на думку знавців цигуна дає приголомшливий омолоджуючий ефект.
Отже. Встаньте прямо, максимально розслабтеся. Повільно нахиліться вперед і опустіть руки. Ваші ноги і руки повинні бути прямими. Відчуйте як енергія піднімається по вашому тілу від попереку до потилиці.
Станьте прямо, підніміть руки прямо перед собою. Продовжуйте піднімати руки, при цьому плавно і глибоко вдихніть носом. Закидаючи руки над головою, уявіть, що вказівними і великими пальцями ви утримуєте Місяць. Прогніться назад і подумки відсуньте місяць. Не дихайте пару секунд.
Випрямити корпус і опустіть руки, зробіть видих. Уявіть, як енергія ци бурхливим потоком проходить через ваше тіло. Зробіть 5-6 повторів.


1. Напрацювання бокового  прийому  волана. Посилання на відео :  https://www.youtube.com/watch?v=S1nB2CCvh9Q
2.Дальній прийом волана,обманні перекиди через сітку. Посилання на відео :  https://www.youtube.com/watch?v=iHiku7IsJLI

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога